mandag 27. september 2010

Dette er en stor vits.....

Jeg må si at dette er en vits og et HÅN mot de pårørende på begge sider.... Tenk selv etter.....


Fem års fengsel for drap på 37-åring - VG Nett

Hva om du ble drept og drapsmannen din var ute igjen etter 2/3 soning eller 1/2 tid pga god oppførsel...?
2.5 år - 3 år for drap er faktisk en vits... og en hån mot pårørende og de etterlatte.

Ser i denne konkrete saken at de er tilkjent en erstatning fra gjerningsmannen, men hvordan skal han klare å betale det da?
Dette er også noen penger som de etterlatte må kreve inn selv? Slitsomt og vanskelig slik at de fleste gir nok opp etter kort tid... om de gidder eller orker å ta tak i det hele tatt??

Hvordan gjøres det når det ikke er noe å hente...?
Nei, her skulle staten gått inn og betalt og så krevd inn penger av gjerningsperson for det har de alle muligheter til.....

Straffe utmålingen her i landet er en vits.... for når det er mulig å slippe unna med 5 år for et drap der han ble skutt med overlegg, det for billig og en vits.

Hva om det hadde vært livstid, til du dør inne i fengselet, hadde det vært riktig da?

Hadde det blitt mindre drap da?
Jeg tror nok det hadde blitt mye mindre drap. Hva mener du?

Hvorfor ikke la de innsatte jobbe for og betale for plassen sin, med husleie, mat og betale evnt bøter, erstatning etc....
Hvorfor skal innsatte være en byrde for samfunnet?
Kan de ikke heller sees på som en ressurs og at ledelsen kunne ha utnyttet dem bedre enn å la dem gå på tomgang og ikke ha noe fornuftig å syselsette dem med...... men det er vel en annen sak det da??
Som det sies også er at "det husker jeg ikke" men jeg tror nok at de fleste husker tydelig når de dreper en annen med overlegg.....

Dyredrap som selskapslek.....,


Det har oppgjennom tidene vært altfor milde straffer for drap, overgrep, vold spes mot kvinner og barn. OG DYR.
Ser idag at dyr er rettsløse. Drapsmenn/ kvinner/ barn slipper unna alt for billig. Ser rett som det er at besettningen i et fjøs har blitt sultet til døde av en med psykiske problemer, rus, eller en annen fjollete unnskyldning. Det er ingen unnskyldning for å la være å ta seg av det man har i fjøset.
Når dyrene rauter og selv naboene lar være å se etter da er det noe som er riv ruskende galt. Bry deg litt mer da vel.....
Der er det kanskje noe på gang gjennom Mattilsynet??? får jeg håpe..... Hvis ikke så er det en god idè ..... og på tide at vi får til et vern for dyrene våre og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar